Thursday, July 14, 2011

desa balqis


aritu tah camana tah ley tersampai lak kat tempat ni, Desa Balqis. Ingat kan apa, nampak cam bez jer, tah rumah orang ke tapi de pintu gerbang lak . oooo  Desa Balqis ni rupa rupanya resort daaaa..   hehe, sebab de tulis 'selamat datang' kat pintu gerbang dia, so buat muka x malu jer we aolls masuk..hehehe.saja nak tengok kat dalam tu ada apa. mana tau  kot kot leh share kat blog.  hehehe sib baik memang resort. xde la kena tangkap sebab menceroboh!!!heh heh..
  dari luaran nampak tempat dia cantik, redup dan bersih.  x sempat pulak nak pegi tanya kat reception sebab dah nak dekat maghrib and reception masa tu pon dah tutup.  Chalet chalet kat sini cam rumah kampung tapi x banyak pon, de dalam 5  6 bijik jer (kalo cik nani x silap). ada jugak chalet yang besar (tp x tau la sesuwei ke x dipanggil chalet sebab besar macam sebijik rumah kampung, dua tingkat lagik tu). Mmmm, ada swimming pool jugak tau (eiyad & eiman masa ni dok merengek rengek nak terjun mandi..x tahan diorang tengok air yang membiru tu gaknya.he)  ada laut tapi kena turun kat bawah. nampak dari atas, laut tu memang cantik la.   tapi hubby kata nampak  cam dalam jer. ek? entahler..
   Masa we olls pegi tu, kat salah sebuah rumah tu, err chalet tu tengah de shooting filem. tah cite apa tah, x tanya la pulak tapi cite ala ala kampung gitu.  salu jugak kot kat situ buat shooting. yelah, tempat cantik..
  cik nani rasa kan tempat ni sesuwei la untuk bercuti cuti malaysia dengan kadar kos yang bajet sebab xde pe hiburan (leh la jimat duit sket..hehe), tapi harga semalam kat situ cik nani x pasti la pulak sebab x berkesempatan nak tanya. tapi rasanya okay kot...(harap harapnya la)
  cik nani  memang suka la tempat tempat cam tu sebab aman damai jer tapi kalo nak pegi cuti cuti kat sana kata  my hubby pulak, kena la berkeluarga keluarga (ramai ramai) sebab tempat tu  ada la 'kesunyian'  sket (x tau la sebab x pernah try  overnight lagik tapi memang nampak cam sunyi dan terpinggir jer). kalo ramai ramai, meriah ler sket kot  sebab kalo sekeluarga jer macam bosan sket sebab xde pe benda sangat..rest n relax, lite n easy jer...mati kutu lak nanti.
 okay, cara nak pegi sana pulak,  terus jer dari Port Dickson menuju ke Linggi  follow signboard. musti jumpe punye ler, kat sebelah kanan nampak jer pintu gerbang, masuk jer. kalo x jumpe jugak, pakai GPS/maps, sure jumpe. kalo x pon sebelum pegi, google jer ler, kua  la sume nanti. siap ngan gambar skali.

err, nanti kita g sesama ek.. :)


ni macam rumah pekerja sebab kat depan sket tu tengah de construction
tambah lagik bangunan tapi batu x kayu macam chalet chalet lain

ni swimming pool dia, cantik jugak tau


ni papan tanda tapi kat bahagian dalam kawasan resort

ni ler dia rumah pertama terletak kat depan skali, besar kan?



salah satu dari chalet, ala ala kampung gitu

dari kejauhan

laut, pandangan dari resort
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...